ibenfritsche
jordskoksuppe (4 pers)
jordskoksuppe

1 kg jordskokker
1 bd. forårsløg
½ l kalvefond eller anden god suppe
2 dl mælk
3 dl piskefløde
salt, peber og revet muskatnød
1 bd. purløg
1 pakke bacon (Hanegals bacon er ikke salt og sejt, som det ofte er tilfældet med andre bacon produkter)
Evt. 4 skiver brød med revet ost, helst emmenthaler.

  1. Jordskokkerne skrælles og lægges efterhånden som de bliver færdige i en gryde med koldt vand og citron, hvilket modvirker, at de bliver mørke.
  2. Vandet hældes fra og jordskokker og forårsløg skæres i store stykker og bringes i kog med fond og mælk. Det simrer ca. 20-30 minutter, til jordskokkerne er meget møre.
  3. Grydens indhold blendes med en stavblender eller i en foodprocessor, hældes tilbage i gryden, smages til med piskefløde og krydderier og drysses med bacon og fintskåret purløg.
  4. Man kan evt. spise et gratineret ostebrød til.

iben fritsche . nyvej 8a . 1851 frederiksberg c . mobil 60 76 72 82 . www.ibenfritsche.dk . ibenf@get2net.dk
webdesign by RBJdesign.dk